Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs lyfte direkt i Mini World Cup

/
  • Tre premiärmålade för Bollnäs på fredagen Jonatan Sundberg, Christoffer Linberg (2) och Tobias Parneborg (2)

2009 års upplaga av Kosa Mini World Cup är nu igång, och för Bollnäs GIF:s del inleddes turneringen med en förkrossande 5–1-seger mot norska Solberg.

Annons

Bollnäs tog ledningen i matchens femte minut genom lagkaptenen Christoffer Lindberg. Denna ledning fick hemmalaget inte behålla särskilt länge, då de norska gästerna kvitterade i den tolfte minuten efter en tilltrasslad hörna.

Under resten av halvleken var premiärnerverna påtagliga, och resulterade i många farliga felpassningar som hade kunnat ställa till det rejält för båda lagen.

Solberg var dock närmast ett ledningsmål i första halvlek på en straff i den nittonde matchminuten, men bollnäsmålvakten gjorde en enkel räddning och såg till att det stod 1–1 i paus.

I andra halvlek hade premiärnerverna släppt, och Bollnäs kunde få ut tillräckligt mycket av sitt spel för att köra över sina norska motståndare. Det dröjde inte längre än två minuter innan Bollnäs GIF:s Jonathan Sundberg kunde återta ledningen. Därefter följde en ensidig halvlek, helt dominerad av de orange och blå.

Bollnäs tränare Robban Lindgren var nöjd med rivstarten.

– Som premiärmatch är jag nöjd, särskilt den andra halvleken. Det blir alltid lite nerver att spela en premiärmatch, man vill visa upp sig och gör lite svårare saker än vad man egentligen ska göra. När vi väl får ordning på grejerna ser det riktigt bra ut, och som vi spelar i andra halvlek kan vi gå riktigt långt.

För Giffarna väntar nu ett klassiskt nattderby mot Ljusdal, en match som Lindgren och grabbarna ser fram emot.

– Det är ju hur kul som helst! Det är alltid speciellt att spela nattmatcher!

Simon Nilsson Larsson

Mer läsning

Annons