Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs krigade ner Västerås

/
  • Robin Ehn gjorde sin bästa match i Bollnäströjan så här långt när Bollnäs vann 3–1 mot Västerås.

Man behöver inte göra mål för att vara bäst.
Det visade Robin Ehn med eftertryck när Bollnäs krigade till sig segern 3–1 (2–0) mot Västerås hemma på Sävstaås.
– Min bästa match i Bollnäströjan, sa en glad Robin Ehn efter matchen.

Annons

Bollnäs fick en kanonstart i matchen när Ville Aaltonen kunde dunka in 1–0 redan efter en minuts spel framspelad av Per Hellmyrs.

Per Hellmyrs som fyra minuter senare tvingades lämna isen efter en otäck kollision på mittplan.

– Det bara small till på mittplan. Läkaren kunde senare konstatera att näsan var hel så det var bara att köra på i den andra halvleken, sa en omplåstrad Per Hellmyrs.

Bollnäs dominerade totalt i den första halvleken. En superstabil defensiv gjorde att Västerås bara lyckades få ett skott på mål under den fösta halvleken. Och det var på en hörna.

Bollnäs förde spelet i högt tempo som stressade Västerås. Juho Liukkonen stressade VSK-försvaret snodde bollen, dribblade två gubbar och avslutade med att snyggt sätta 2–0 efter nio minuters spel.

Halvtimmen var spelad när Bollnäs fick straff. Juho Liukkonen klev fram till straffpunkten och klippte till. Inte bättre än att David Movitz i VSK–målet kunde rädda.

I den andra halvleken fortsatte Bollnäs att dominera. Spelade bra bandy och skapade chanser utan att lyckas göra mål. Efter 20 minuters spel kom Västerås in i matchen då Bollnäs tappade både fart och spel. På lagets fjärde hörna kom reduceringen 1–2 då Pekka Rintala kunde slå in en hörnretur med kvarten kvar att spela.

Det dröjde ända fram till den 90 minuten innan Villa Aaltonen kunde göra 3–1 efter ett suveränt förarbeta av Hellmyrs där han snodde bollen av VSK–försvaret och serverade Aaltonen.

– Det skönt att vi kunde reda ut den här fighten och ta två riktigt sköna poäng. En riktig krigarseger till slut, sa Patrik Larsson nöjd tränare i Bollnäs efter segern.

Mer läsning

Annons