Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs körde över Vetlanda

/
  • Linus Forslund gjorde en stabil match och hade ett par lägen att spräcka sin målnolla i matchen mot Vetlanda.

Det räckte med 21 minuter – sedan var den viktiga streckmatchen mot Vetlanda avgjord.

Hetast på ett kallt Sävstaås var Ville Aaltonen som svarade för fyra mål när Bollnäs körde över 11 bleka smålänningar med 10–1.

– Jag fick lite fina lägen och bollar att jobba på, säger Aaltonen.

Annons

Efter 21 minuters spel var Vetlanda ett slaget lag sedan Bollnäs gått upp till 5–0 efter en nära på 100 procentig utdelning i anfallsspelet. Ville Aaltonen inledde målkalaset med att göra 1–0, frispelad av Tobias Björklund. Markus Ståhl följde upp med en 25-meterskanon i krysset och sedan, på lagets andra hörna, gjorde Aaltonen 3–0. Redan där var Vetlanda på väg att vika ner sig.

– Hade någon sagt att vi skulle vinna med 10–1 innan matchen hade man nog skrattat, säger Ståhl, som var riktigt nöjd med sitt 2–0-mål.

– Ja, det var inte i går. Jag fick på en bra träff.

Avslutningen i Bollnäs tunga ryck dirigerade Per Hellmyrs som först drev upp en kontring och satte upp Mikko Lukkarila i läge för att göra 4–0. Direkt efter avslag fick han bollen en bit in på Vetlandas planhalva varifrån han lyfte bollen över de gulkläddas försvarslinje och friställde Ville Aaltonen som enkelt kunde placera in 5–0 bakom en övergiven Jonas Persson i Vetlandamålet.

– Det blev en lite tråkig match att spela efter första perioden. Jag är lite överraskad att Vetlanda var så... eller, de måste ha haft en dålig dag. Men trodde att de skulle spela tätare. Men det var väl vi som öppnade upp dem, säger Ville Aaltonen.

Nu får Bollnäs ladda om för match mot Villa på lördag

– Det här blir skönt att ta med sig. Och då kanske det blir lite jämnare... Det är i varje fall kul att spela hemma igen, säger Ville Aaltonen.

En självklar fråga fick avsluta kvällen: Är bastun påslagen?

– Jodå, den har jag startat.

Mer läsning

Annons