Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs körde över Sandviken

/

Ingen semifinalseger i modern tid och ingen seger mot Sandviken i ett slutspel.
Det var två bandyfakta som fick skrivas om efter söndagens 8–2-seger på Sävstaås.
– Det var en nyckelmatch att vinna på hemmaplan. Nu väntar två otroligt tuffa matcher, säger Per Hellmyrs.

Annons

Det första som Bollnästränaren Hans Åström nynnade fram efter matchen var "mm, nu står det 1–0".

En kort mening som kommer bli otroligt viktig att tänka på inför tisdagens retur i Göransson Arena.

– Det brukar vara svårt att få bort såna här urladdningar ur skallen. Men för vår del tror jag inte det blir några problem. Man har väntat så länge i Bollnäs att få uppleva det här. Det känns grymt roligt att få vara med och skriva lite "historia", säger Per Hellmyrs.

Det tog bara sex minuter innan bollen var i rullning. På lagets första hörna drog lagkaptenen Andreas Westh in 1–0. Bollnäs fortsatte sedan att kliva på i vassa omställningar och när 2–0 kom efter 22 minuter (en snygg solokörning av Linus Forslund) var det i ett läge där ett mål "hängde i luften".

– Vi har ett spel som gör att vi drar isär våra motståndare. Vi kan variera vårt spel och det vinner vi på. Det blev stora ytor i dag, säger Per Hellmyrs, som ofta hade en ocean av is att åka på mellan Sandvikens backlinje och mittfält.

I andra halvlek fortsatte Bollnäs att dominera sedan laget ridit ut en inledande SIK-anstormning. Målen rasade in bakom Joel Othén i Sandvikens mål och sista 15 minuterna blev en skön defilering för Bollnäs som då hade 8–2.

– Det här är nog den häftigaste matchen den här säsongen. Vi kliver in direkt och gör allting resolut, säger Per Hellmyrs.

Mer läsning

Annons