Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs fixade målfest – till slut

/
  • Mikko Lukkarila var hetast i slaskiga Katrineholm och satte fem mål när Bollnäs sänkte jumbon med 14–5.

Det tog en halvlek i hård motvind.

Men efter paus växlade Bollnäs upp och lämnade jumbon Katrineholm långt bakom sig.

Det blev 14–5 till slut, efter 4–3 i paus.

Lördagens hetaste i Giffarna var Mikko Lukkarila med fem mål.

Annons

– En så´n här dag hade det varit skönare med en Backahallen istället för Backavallen.

Tränare Hans Åström huttrade i ruskvädret i Katrineholm.

Ihållande regn och en kraftig motvind höll Bollnäs någorlunda på mattan i en målmässigt jämn första halvlek.

Men Åström blev väl aldrig riktigt orolig, trots att det krävdes ett sent mål av Ville Aaltonen för att ta Giffarna upp i knapp ledningen i pausvilan.

– Nja, mycket talade väl för oss med vinden i ryggen under andra halvlek, och när Juho Liukkonen drog in hörnan till 6–4 kändes det som matchen var klar. Sedan ägde vi spelet helt och Katrineholm fick soppatorsk, men de gjorde ändå några fina mål, lovordade en generös tränare Åström, återigen nöjd med lagets förmåga att redigt agera spelförande lag.

– Det har vi gjort på ett bra sätt i flera matcher, även nu fick vi bra fart på bollen och höll nivån i passningsspelet. Dessutom var det andra raka matchen utan en enda utvisningsminut.

Se där något som visar att nya Bollnäs har fokus på rätt saker. Den här lördagen gällde det inte minst finske forwarden Mikko Lukkarila som smällde in hela fem mål och var matchens lirare.

– Skojigt för Mikka, och väldigt bra om det lossnar för honom.

Alla goda krafter lär också behövas när Bollnäs, ännu obesegrad tabelltvåa efter fem omgångar, går in i en mer krävande seriefas med matcher mot tuffare motstånd.

Redan på tisdag väntar Sandviken hemma på Sävstaås.

– Nu blir det nya bud, och vi ska snacka ihop oss och titta på vissa saker som kan behöva lyftas. Men vi ser verkligen fram emot tisdagen, sade Hans Åström, aningen restrött efter drygt 200 mil i buss den här veckan.

Övriga mål i Katrineholm gjordes av följande: Per Hellmyrs 2, Erik Olovsson 2, Ville Aaltonen 2, Patrik Larsson, Juho Liukkonen, Pär Törnberg.

Mer läsning

Annons