Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs bjässe gillar läget

/
  • Bollnäs finska nyförvärv, 25-årige Juho

Finsk sisu. 90 kilo muskler och 191 centimeters överblick över isen är vad motståndarna har att vänta sig när de försöker passera Bollnäs mittfält.

Bollnäs finska nyförvärv 25-årige Juho "Lippi" Liukkonen är redo för seriepremiär.

– Det här ska bli riktigt roligt, säger Liukkonen

Annons

När flytten från Finland gick för fyra månader sedan kunde "Lippi" inte ett enda ord svenska. När den här intervjun görs veckan före seriepremiären behövs ingen tolk. "Lippi" både förstår och snackar svenska – redan.

– Jag trivs jättebra och har kommit till ett bra lag med bra kompisar. Så det är bara positivt. Det här känns precis som hemma.

Var du nervös inför flytten till Bollnäs och ett nytt lag?

– Lite men jag har alltid tänkt på att få spela i Sverige. Sören Persson ringde och frågade om jag var intresserad. Jag behövde inte fundera så länge utan jag tog chansen när jag fick den.

Hur ser du på skillnaden mellan finsk och svenskbandy?

– I Sverige är alla spelare tekniskt bra och det är en bättre kvalité på spelet. Det är också mer taktik i det svenska spelet. Här håller man bollen mycket mer inom laget. I Finland är det mera att bara köra.

Har det varit en stor omställning?

– Ja, det är en stor skillnad. Men jag har sett hur de spelar i Sverige när vi mötts i landskamper. Så lite visste jag redan men det tar tid att lära sig innan nya spelsystem sitter. Men det är bara att fortsätta att jobba hårt så kommer det.

37 poäng på 28 matchen blev det förra säsongen i Helsingfors för den både skottstarke och tekniske "Lippi". Och redan under försäsongen har målnätet fladdrat för "Lippis" bössa flera gånger.

– Jag hoppas naturligtvis på att kunna göra många poäng. Men i Bollnäs har jag en annan roll och där handlar det inte om att målskyttet är det viktigaste. Jag har en mer defensiv uppgift i Bollnäs än vad jag hade i Helsingfors. Men visst ska jag försöka göra mål.

Hur går det i vinter för Bollnäs?

– Slutspelet är ett mål. Sedan ska vi försöka vinna match för match och då vet man aldrig hur långt vi kan gå.

Mer läsning

Annons