Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blågul "Popa" vill sänka Villa

/

Med en stor dos nypåfyllt självförtroende och uttagen i Franco Bergmans landslagstrupp som ska spela Supercupen i Finland.

Det är en heltänd Daniel "Popa" Jonsson som tillsammans med sitt Broberg spelar toppmatch mot Villa/Lidköping på tisdagskvällen.

Annons

Enligt honom själv var starten på elitseriespelet lite tveksam.

Men under de senaste matcherna har det lossnat mer och mer.

– Ja, det gick lite trögt i början. Jag vet inte riktigt vad det berodde på men nu känns det bara bättre och bättre, säger den nyblivne landslagsmannen Daniel "Popa" Jonsson.

I vintras blev Daniel Jonsson världsmästare med Sverige på hemmaplan i Västerås. Och han lirade i höstens landskamper mot Ryssland. Nu väntar alltså spel i Supercupen i Finland.

– Kul att få fortsätta att vara med. Klart jag har siktat på det men samtidigt inget man kan räkna med, säger Daniel.

Under inledningen av seriespelet i elitserien har Brobergs motståndare på tisdagskvällen, Villa/Lidköping, gått som tåget på spikrak räls. Efter fem spelade omgångar toppar laget tabellen och har inte tappat en enda poäng.

En kanonstart som till stor del kan tillskrivas de två Anderssönerna, Daniel och Johan, som öser in mål och står för fina framspelningar. Och nu är de två – tillsammans med Daniel Jonsson – uttagna i den blågula landslagstrupp som ska spela Supercupen i finska Lappeenranta den 4–6 december.

Daniel Jonsson är medveten om att kvällens match blir ett tufft uppdrag för honom och Broberg. Och han är imponerad av landslagskollegorna.

– De är bra spelare tillsammans med Bryngelsson (Jesper) som kontrar vasst och med full fart. Vi får fortsätta att tro på vårt spel men samtidigt försöka få stopp på deras kontringar.

Mer läsning

Annons