Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bittert slut för Patrik Larsson

/

Besvikna spelare – och frustrerade supportrar.

Sista matchen med gänget blev en jobbig historia för Patrik Larsson.

– Det är mycket känslor just nu, vi var ju så nära, säger 38-åringen direkt efter slutsignalen.

Annons

Efter 19 säsonger i Bollnäströjan var det meningen att veteranen Patrik Larsson skulle få avsluta karriären med att vinna ett SM-guld.

Men det blev inte den fest som Bollnäs och Patrik Larsson hade hoppats på.

När matchen blåstes i gång vräkte snön ner inför den rekordstora publiken (25 560) – och förstörde alla möjligheter till något ordnat spel efter isen.

Snöandet fick också stora konsekvenser för spelare som bland annat Larsson och Per Hellmyrs som är vana att ha mycket boll under matcherna.

- Det fanns ju ingenting annat att göra än att slå lyror eller för Timo (Oksanen) att slänga långa utkast, säger Larsson.

När Hammarby växlade upp tempot i början av den tredje halvleken och gick fram till en 3-1-ledning gled guldet sakta med säkert ur händerna på Bollnäs som inte hade kraften att komma igen.

– Det var först då som det för första gången gick att spela efter isen. Och då hade Hammarby medvind. Det känns som om det fick en avgörande betydelse.

– Sedan är det ju lätt att vara efterklok, men vi kanske skulle ha spelat mer efter isen mot slutet.

För några veckor sedan meddelade Larsson att den här säsongen blir hans sista. Och han kunde ha önskat sig ett bättre slut.

Ärligt talat orkar jag inte tänka på det just nu. Det enda jag vet är att det kommer att bli oerhört jobbigt att lämna det här gänget.

Sista matchen blev också ett farväl för honom till Bollnäs röststarka supportrar. Och Larsson var inte sen att hylla de tillresta fansen.

– Publiken var helt fantastisk och vinner matchen mot Bajenfansen lätt.

Hur länge kommer den här förlusten att sitta i?

– Det kommer säkert att lägga sig efter ett tag. Men vi får ändå försöka gå på banketten och njuta lite. Det är vi trots allt värda efter den här säsongen.

Mer läsning

Annons