Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berglund stortrivs i nytänt Bollnäs

/
  • Johan Berglund laddar för toppmatch mot Villa på fredagskvällen. Bollnäs backhårding hoppas på mycket publik för att återigen känna det rätta drivet.

Det finns en del tuffa killar i bandy-Sverige.

I Bollnäs heter hårdningen som ska stoppa motståndarnas stjärnor Johan Berglund.

Den här vintern gör 26-åringen sitt sjätte år i klubben – och backklippan stortrivs.

– Det här är en av de roligaste säsongerna hittills, säger "Bejja".

Annons

Johan Berglund är den typ av spelare som alla älskar att ha i samma lag men hatar att möta.

– Det har nog alltid varit lite så att man haft rollen som tuff, även om jag lugnat ner mig på senare år. Det är viktigt att vara rejäl, det sänder ut signaler det med som ger energi. Jag vet att det uppskattas i laget, säger Johan, som håller med om att han är en "antingen-eller-spelare".

– Antingen älskar man mig eller hatar mig, det finns nog inget mellanting. Jag är ingen spelare som gör briljanta dribblingar, utan det är mer kraft i mitt spel. I laget tycker man om det och det är det enda jag bryr mig om.

"Bejja" har under sina säsonger i Bollnäs varit bofast som vänsterback. Först i en trio bildad av Anders Spinnars och finske profilen Tommy Österberg.

– Då var det lite mer "köttning" där bak, skrattar Johan, som nu spelat ihop sig väl med landslagsliberon Andreas Westh.

Nu laddar "Bejja" för ännu en toppmatch då Villa kommer till Sävstaås på fredag.

– Det ska bli riktigt kul. Hoppas det kommer mycket folk nu också, det ger en drivning i sig som gör det jäkligt roligt att spela, säger Johan.

Mer läsning

Annons