Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyhall på rätt spår!

/

Nu är grunden lagd för en bandyhall i Bollnäs.
På måndagen röstade kommunfullmäktige för ett förvärv av det gamla SJ-området.
En passning som Anders Strandberg, bandybas i Bollnäs GIF, tacksamt tar emot...

Annons

– Det här är inte bara nödvändigt för bandyn, utan också bra för Bollnäs och hela bygdens utveckling. Vi kan få något extra att erbjuda, och en multiarena är bara den första sockerbiten. Många andra verksamheter kommer att växa upp runt den, säger Anders Strandberg, som gärna betonar den breda uppslutningen bakom arenaprojektet.

– Det är näringslivet i kommunen som lagt grunden och varit motorn i den här satsningen.

Anders Strandberg känner stor tillförsikt vad gäller möjligheten att skapa den finansiella grund som krävs för att visionerna ska bli verklighet.

– Det är absolut vår bedömning. Det finns flera tunga intressenter. Som byggbolag och finansiärer utifrån. Vilka vill jag inte säga i dag.

Vad blir nästa steg?

– Nu handlar det om att bilda ett arenabolag, träffa kommunen och diskutera vad som ska göras. Något form av gränsdragningsavtal blir aktuellt. Och vi kommer att försöka forcera takten i den här processen.

Och hur ser målbilden ut?

– Visionen har hela tiden varit att annandagsderbyt 2010 ska spelas inomhus i en ny hall. En tuff plan, men vi håller på den. Det kommer att hända mycket under maj, lovar en bandybas på alla cylindrar mot framtiden...

 

Mer läsning

Annons