Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyarena i Bollnäs väntar på detaljplan

/

Det är ännu oklart när det kan bli bandy under tak i Bollnäs.

Arenabolagets ordförande Anders Gustafson vill inte spekulera om tidsperspektiv – men är säker på att det blir en arena på det gamla SJ-området.

– Det är ett stort planeringsarbete, säger Gustafson, i väntan på en slutgiltig detaljplan – nyckeln till en byggstart.

Annons

Anders Gustafson har full förståelse att många bandyvänner undrar när något ska hända.

– Det gäller bara att förstå att det var länge sedan kommunen hade ett så stort område central mark under planering. Ur det perspektivet har det gjorts ett kanonjobb så här långt.

Detta till trots var Bollnäs Arena AB inte helt tillfreds med det förslag till detaljplan som just presenterats.

Enligt Gustafson innebär den alltför stora kommersiella begränsningar, särskilt vad gäller största tillåtna nybyggnadsyta.

– Vi vill behålla områdets karaktär, men det måste också finnas möjligheter att bygga kommersiella lokaler som bostäder, kontor och hotell.

Dessa sakägarens synpunkter, och en reviderad detaljplan, är en del i den komplexa process som i slutändan ska leda till ett arenaområde med en bandyhall.

Men först när det finns en godkänd detaljplan, och det är ett ärende för kommunen, kan projektet ta en mer konkret form.

– Då ska vi också presentera nästa etapp inklusive en mer exakt tidsplan och innehåll i projektet.

Arenabolaget vill i första hand köpa kommunens del av SJ-området, mellan Lidl och stambanan. Men den långsiktiga ambitionen är att utveckla hela området, inklusive Lokstallarna.

Mer läsning

Annons