Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avgörande för ljusdalingar

/

På lördag spelas den sista omgången i de respektive allsvenska bandyserierna.

Då har två ljusdalingar chansen att med sina lag nå en plats i höstens elitserie.

Jonas Lindqvists Tillberga möter Örebro, och Fredrik Rexins Surte gästar Karlstad för match mot Boltic.

Annons

Fredrik Rexin blev LBK:s poängkung förra säsongen. Sedan lämnade han laget för Göteborg och Ale/Surte. På lördagseftermiddagen möter Surte Boltic borta. Seger där och laget direktkvalificerar sig för elitserien.

– Vi är en poäng efter dem, så vi måste vinna. Speciellt eftersom Gripen och GAIS ligger en och två poäng efter oss och de lagen möts i sista omgången, konstaterar Fredrik Rexin.

Vilken serie som är bäst av norra och södra är en evig debatt. Så här menar Fredrik, som har erfarenhet från båda, att det förhåller sig:

– I södra är Frillesås i särklass sämst, men sedan är det ganska jämnt. Men jag tror att topplagen i norra, Örebro och Tillberga, är bättre än topplagen i vår serie. Skillnaderna på LBK och Surte är att vi spelar lite rakare och mer på chans än de gör därhemma.

Örebro och Tillberga ja. De möts i ABB Arena i Västerås. Hemmalaget är två poäng efter i tabellen, och är således tvungna att vinna över "Lillis" Jonsson lag.

LBK-fostrade Jonas Lindqvist lirar back i Tillberga.

– Det har sett bra ut på de senaste träningarna, och det blir ju inte svårt att motivera sig till en sådan här match. Vi har inte förlorat på hemmaplan denna säsong heller, så det känns skönt att få spela hemma, säger Jonas Lindqvist.

Mer läsning

Annons