Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenakaos oroar inte i Bollnäs

I oktober är det meningen att Bollnäs Arena AB ska presentera ett förslag till en evenemangsarena och bandyhall i Bollnäs.

Ett bygge som på förhand beräknas kosta mellan 150- och 185 miljoner kronor.

Enligt styrelseordförande Anders Gustafson går arbetet enligt planerna.

– Det ser väldigt bra ut, säger han.

Annons

Någon gång under de första veckorna i oktober ska Bollnäs Arena AB presentera planerna för SJ-området. Kostnaderna för arenan har tidigare beräknats bli 150-185 miljoner kronor.

Men den stora "snackisen" är om kostnaderna verkligen kommer landa där. I onsdagens Ljusnan stod det att den evenemangsarena som byggs i Vänersborg kommer få en slutnota som är 96 miljoner kronor dyrare än beräknat. Hallen i Vänersborg är också den hall som projektgruppen i Bollnäs tittat lite närmare på.

– Men det är ingen förebild vi jobbar efter, möjligtvis storleksmässigt. Men vi ska inte bygga någon kopia av den i Vänersborg, säger Anders Gustafson.

Så det faktum att kostnaderna skenat i Vänersborg är ingenting som oroar er i ert arbete?

– Det är ingenting som alarmerar. Vi får se hur det ser ut och vad som vi kommer att presentera senare i oktober.

Kan du berätta någonting om hur arbetet går med att hitta exempelvis finansiärer?

– Nej, vi är lite hemliga... Vi vill vara tydliga när vi går ut med ny information och slippa situationer där man lovar saker som kanske inte går att hålla, säger Anders Gustafson.

Arenan i Vänersborg tas i bruk i slutet av september i år. Den i Bollnäs hoppas man att står klar till annandagsderbyt 2010.

Mer läsning

Annons