Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas i blå/gult

/

Först Kalle Mårtensson i P 19. Och nu Andreas Ljus i P 15. Nu börjar Ljusdals BK synas i landslagssammanhang igen.

För Andreas Ljus del handlar det om pojk-VM i Borgå, Finland i 29-31 januari.

Annons

"Ljuset från Ljusdal". Andreas Ljus, 14 år. Ja, det är inte så ofta som Ljusdals BK kan stoltsera med landslagsspelare i bandy numer.

Själva uttagningen för Andreas del började förresten på hemmaplan i slutet av november månad – det vill säga då när ett av de tre elitlägren i landet hölls. Tidigare var namnet Knoppläger och var, precis som nu, en första inventering av bandytalanger i landet. På Knopplägret har de allra flesta av dagens A-landslagsspelare visat upp sig i större sammanhang för första gången.

Det var 32 spelare från den norra delen av landet som var i Ljusdal på ett tredagarsläger. Samtidigt kördes också läger i Nässjö och Katrineholm och efter ett rankingsystem så kallades sedan 32 av spelarna till ett läger i Västerås under ledning av förbundskaptenen Thomas Engström. Och de 32 har nu blivit 16. En av dem är Andreas Ljus.

– Helt otroligt skoj, säger Andreas som nu har att packa trunken för en Finlandsresa. I finska Borgå ska nämligen pojk-VM avgöras, 29-31 januari. Men innan dess väntar ett tredagarsläger i Västerås, 25-27 januari.

– Jag är övertygad om att LBK har en blivande storspelare i Andreas Ljus. Jag blev tilltalad av honom på grund av hans fart och han har också bra spelkapacitet och är lyhörd för det sätt som vi i P 15-landslaget vill spela bandy, säger förbundskaptenen Thomas Engström.

I pojk-VM deltar Ryssland, Finland och Kazakstan förutom Sverige.

Samtidigt med pojk-VM så avgörs junior-VM i ryska Uljanovsk och dit är också en LBK:are uttagen, Kalle Mårtensson som nu går bandygymnasiet i Sandviken, spelar i Saik:s U 20 och i Skutskär.

Kalle går nu sista året på bandygymnasiet i Ljusdal. Tillbaka i LBK nästa säsong, eller?

 

Mer läsning

Annons