Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas Skalberg har upplevt det mesta inom bågskyttet – OS-drömmen lever fortfarande

/
  • Andreas Skalberg från Färila laddar fortfarande för att ta en OS-plats till Rio i sommar.

Målet inför VM i fjol var att knipa en OS-plats.
Det misslyckades, men Karlsviksskytten Andreas Skalberg, från Färila, har fortfarande chansen att få åka till Rio i sommar.
– Det skulle vara jäkligt stort att få uppleva, säger han.

Annons

Andreas Skalberg, från Färila, har ett stort mål med säsongen 2016: Att ta sig till sommaren OS i Rio.

Men för att nå dit måste han få en plats i den svenska truppen. Första stora chansen att få en plats var i fjolårets VM i Köpenhamn.

– Det blev ett riktigt bottennapp. Jag var i bra form och sköt bra, men det var blåsigt och jag kom aldrig in i det. Jag åkte ur redan i kvalet, det var tungt då, säger Andreas Skalberg.

Läs mer: Nästa mål – OS 2016: "Jag hoppas det går vägen"

35-åringen ser dock möjligheterna att få åka till Rio.

– Jag har två chanser till i vår. Först EM i England i början av maj, då är det tre OS-platser på spel. Sedan en världscuptävling i Turkiet. De platser som blir över kommer vi skjuta om där, plus att det är tre lagplatser. Vi siktar på att skicka ett bra lag till Turkiet och knipa en lagplats, säger han och tillägget:

– Håller sig alla i form och är friska har vi bra chans på en lagplats. Och då får vi också tre individuella platser.

Andreas Skalberg har upplevt mycket inom bågskyttet. Att få representera Sverige i ett OS skulle vara det allra största.

– Det skulle vara jäkligt stort att få uppleva, speciellt eftersom det går i Rio. Det hade varit häftigt, det blir ett häftigt arrangemang.

Fram till dess är det dock mycket jobb som gäller. Men det gäller att se till att det inte blir för mycket. Det drabbade nämligen Andreas Skalberg under förra säsongen, vilken var bidragande till VM-fiaskot.

Läs mer: Väntat SM-guld i recurve

– Jag tränade väldigt mycket hela fjolåret. Jag fick mitt andra barn 27 april och 3 maj var jag på världscup i Shanghai. Sedan var det fullt ös hela sommaren. Det var väl det som hängde med till VM, det blev för mycket av allting. Jag har tagit det lugnare med träning nu ett tag och fokuserat mer på familjelivet, säger Andreas Skalberg som snart kommer börja trappa upp igen.

Den gångna helgen var Andreas Skalberg hemma i Hälsingland för att tävla i BSK Hudiks tävlingar Glada Hudik Träffen och Januaripilen.

– Alltid kul att komma hem och tävla, speciellt nu när man börjar se Ljusdalsskyttar komma ut och tävla. Klubben där har ju legat nere länge sedan jag flyttade därifrån, säger Andreas Skalberg.

OS i Rio börjar 5 augusti och avslutas 21 augusti.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons