Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wedins drömbesked – får åka junior-VM i Sotji: "Bara man inte blir kräkfärdig"

/
  • Edsbytalangen Louise Wedin går från klarhet till klarhet.

Edsbyns alpina talang Louise Wedin är klar för junior-VM.
På måndagen kom beskedet hon egentligen hade slutat hoppas på...
– De tog ut laget i början av månaden och då var inte jag med, så jag tänkte åka så bra som möjligt och visa att de gjort fel, säger 20-åringen.

Annons

När JVM-laget togs ut var det tre tjejer med i laget. Louise Wedin kom inte med och var besviken. Men Edsbyåkaren knöt nävarna och fick till en fullträff när Nordic Cup avlsutades i Idre och Fjätervålen. Placeringarna 2 – 4 – 1 på de tre avslutande tävlingarna imponerade så pass att förbundsledningen ringde på måndagen.

LÄS MER: Toppinsats av Wedin

– De sade att de hade en VM-biljett till mig. Jag blev jätteglad, det går inte att beskriva. Det blir spännande att åka till Ryssland, jag har aldrig tävlat där förut. Vi ska väl åka i nån av OS-backarna får jag hoppas, säger Louise Wedin.

Junior-VM, för åkare födda 1995 till 1999, avgörs i OS-staden Sotji mellan 27 februari och 5 mars. Louise åker dit 28 februari för att åka slalom och storslalom. Men hon har hopp om mer.

LÄS MER: Louise överlägsen i Hassela

– Vi får kvala om vilka som får åka teamevent i parallellslalom, det är jättekul att åka. Det vore kul eftersom den grenen är uppfunnen i Edsbyn och något man alltid åkt, säger hon.

Om motståndet vet Louise inte så mycket, mer än att amerikanskan Mikaela Schiffrin är den bästa i åldersklassen, men hon kommer troligtvis inte åka JVM då fokus för henne är världscupen.

För Louises del blir uppladdningen för JVM helgens FIS-tävling i Sverigecupen som avgörs i Järvsö följt av ett träningsläger kommande vecka i Åre tillsammans med JVM-laget.

Vilka förväntningar har du på JVM?

– Jag har inte målat upp några bilder, jag ska bara göra mitt bästa.

Hur är du som mästerskapsåkare. Blir du nervös?

– Jag blir nervös, men det är bra för då är man redo. Bara man inte blir kräkfärdig, så var det på SM förra året. Det är bara att stålsätta sig, jag vet ju att jag kan åka skidor.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om exempelvis Ljusdals IF, Söderhamns UIF, Hudiksvalls HC eller Arbrå HK. Ladda ner Hela Hälsinglands nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons