Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga svenskar spräckte ryska dominansen – Wallberg tillbaka efter ryggskadan

/
  • Walter Wallberg, Åre, är tillbaka efter ryggskadan. Han och Clara Månsson spräckte den ryska dominansen i Europacupen.
  • Walter Wallberg, Åre, är tillbaka efter ryggskadan. Han och Clara Månsson spräckte den ryska dominansen i Europacupen.

Under onsdagens Europacuptävlingar i ryska Kransoe Ozero var det hemmaåkarna som dominerade. Men två svenska talanger visade att Sverige inte låter sig knäckas.

Annons

Tre av de svenska åkarna tog sig till finalen i Europacupen, som körde i gång igen efter ett mindre uppehåll. Supertalangen som är från Hälsingland men åker för Åre SLK, Walter Wallberg, kraschade på tävlingarna i Valmalenco, Italien, och har jobbat hårt för att komma tillbaka. På onsdagen blev han tvåa och visade att arbetet gett resultat.

– Jag är trots allt nöjd med en andraplats efter skadan. Det känns skönt att vara tillbaka igen, säger Walter till skidor.com.

LÄS MER: Efter våldsamma kraschen i helgen – Åres supertalang avstår tävling: "Vill inte riskera något

Backen i Krasnoe Ozero är kortare och flackare än åkarna är vana vid. Därför blev också konkurrensen högre än vanligt.

– Walter lyckades sätta ner två felfria åk i en hyfsat lätt backe, men det räckte inte till vinst mot det ryska getingboet, säger sportchefen Anders Olofsson till skidor.com.

Det var enbart Wallberg och Dmitriy Barmashov från Kazakstan som inte tillhörde Ryssland i topp sju. Även David Deliv, Landskrona Ski Club, var med i finalen och slutade på 16:e plats. Vann gjorde Andrey Uglovski och tredjeplatsen gick till Sergey Volkov.

LÄS MER: Fjärde segern för Wallberg i Europacupen: "Han är ett stjärnskott"

Även på damsidan dominerade Ryssland. Pallplatserna gick till Anastasia Pervushina, Ksenia Kuznetsova och Yelizaveta Bezgodova i fallande ordning. Med i final var också Clara Månsson, också hon från Landskrona Ski Club. Hon slutade på sjätte plats som den ende icke-ryska åkaren på topp sju.

Walter Wallberg leder Europacupen före Dmitriy Barmashov inför sista stoppet i finska Jyväskylä innan finalen i Åre/Duved 12-13 mars.

Mer läsning

Annons