Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkt svenskt lag på plats i OS-backen i Peyongchang

/
  • Måns Hedberg ska bevisa att han kan göra mer när han är med i den svenska truppen som tävlar i OS-backen i Peyongchang.

Det är över 700 dagar kvar till OS i Pyeongchang. Och nu är den svenska eliten på plats för att testa slopestylebanan i den enda världscuptävlingen som kommer hållas där innan OS 2018.

Annons

Åreprodukten Henrik Harlaut är kanske freeskiingens mest kända namn just nu. Trots det har han inte gjort en världscuptävling sedan 2014. Men när det nu är dags att testa banan inför OS om två år är han på plats.

– Det är fantastiskt, det är kul. Jag har inte kört en enda världscuptävling sedan innan OS, så det är fett. Det är en sjukt fet course, typ den fetaste slopestylecoursen någonsin bara för att den har så mycket olika möjligheter att om du vill vara lite kreativ och lite annorlunda så finns det mycket marginaler för att göra det, säger Harlaut i ett pressmeddelande.

Det svenska laget ställer upp med en även i övrigt namnkunnig trupp bestående av Emma Dahlström, Torsby, Jesper Tjäder, Östersund, och Oscar Wester, Stockholm, förutom nämnda Harlaut.

LÄS MER: Måns Hedberg satte nästan hela världseliten på plats – här är listan över veckans sju heta hälsingar

Freeskiingåkarna kör sitt kval på torsdagen och finalen på lördag.

Även snowboardlandslaget är på plats i Peyongchang. Där ställer Niklas Mattsson, Sundsvall, Ludvig Billtoft, Stockholm, och Måns Hedberg, Bollnäs, upp. Kvalet kommer att köras på fredagen och finalen på söndagen.

– Jag kommer köra på säkra kort. Ska försöka ta mig till final till att börja med. Tar jag mig till final så får jag ta det vidare därifrån, men jag tänker inte ta några stora risker för jag vill inte dra på mig en till skada nu när jag har varit borta så länge, säger Måns Hedberg i pressmeddelandet.

Under helgen är det största svenska namnet, Sven Thorgren, i Los Angeles för att köra Air+Stylefinal. Han leder den serien som avgörs på ett ställningshopp vid La Coliseum.

LÄS MER: Stjärnan med när Bollebacken blir slopestyleparadis

Mer läsning

Annons