Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myhrer upprepade inte förra helgens succé – långt efter när Hirscher vann

André Myhrer lyckades inte upprepa förra veckans storslalomsuccé utan blev 24:a i Val d'Isère där österrikaren Marcel Hirscher var snabbast i båda åken och övertog ledningen i världscupsammandraget.

Annons

Myhrer, enda svensk som kom till start i lördagens världscuptävling, skrällde med en fjärdeplats i Beaver Creek i USA i söndags, karriärens bästa i disciplinen.

I de franska branterna hade Myhrer inte samma fart under skidorna. Det blev en 28:e plats i det första åket, 2,17 sekunder bakom Marcel Hirscher. Till slut blev Myhrer 24:a, 3,75 sekunder efter Marcel Hirscher.

Läs mer: Myhrer långt efter i första åket

Den 26-årige österrikaren har varit de senaste årens dominant i världscupbackarna med fyra raka totalsegrar och vinst i både slalom- och storslalomcupen säsongen 2014/2015. I Val d'Isère svarade han för ett väldigt imponerande andraåk och var 1,29 sekunder före tvåan Felix Neureuther, Tyskland.

Hirscher tog i och med vinsten i Val d'Isère säsongens tredje världscupseger efter förra helgens förstaplatser i både super G och storslalom i Beaver Creek och övertog förstaplatsen i världscupsammandraget från norrmannen Aksel Lund Svindal.

Svindals landsman Henrik Kristoffersen var tvåa efter det första åket, men åkte ur tidigt i det andra efter en vådlig vurpa.

Mer läsning

Annons