Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myhrer tvåa i Hammarbybacken: "Jag är väldigt nöjd"

/

Nu har det lossnat för André Myhrer. Han följde upp andraplatsen i Japan med en ny andraplats när den alpina världscupcirkusen kom till Stockholm för parallellslalom.
– Jag är väldigt nöjd, säger han.

Annons

Det har gått lite trögt för André Myhrer, resultatmässigt, i vinter. Därför är han extra nöjd med de senaste veckornas pallplatser.

– Det känns som om jag har jobbat för det. Jag tycker att jag har åkt bra skidor hela vintern, men det har lossnat nu först på slutet. Det handlar mycket om självförtroendet, att när det rullar åt rätt håll brukar det komma flera bra placeringar. Jag tänker rida på vågen ända till världscupfinalen, säger han.

I finalen i parallellslalomtävlingen i Hammarbybacken fick han stryk av österrikaren Marcel Hirscher. Segerchansen försvann redan innan startgrinden hade fällts ner.

– Jag gick lite för tidigt och studsade tillbaka i starten. Jag kände direkt att jag tappade mot Hirscher, säger Myhrer.

Myhrer har åkt bra tidigare i parallellslalom och har varit tvåa och trea i tidigare så kallade city events.

– Jag visste att det fanns goda chanser att åka bra här, och jag är väldigt nöjd med resultatet, jag har utfört en bra tävling.

Mattias Hargin, som kommer från Stockholm, åkte ut redan i första omgången.

Mer läsning

Annons