Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt tungt för slalomherrarna – André Myhrer körde ur efter fyra käppar

/
  • André Myhrer hade det tyngst av alla svenskar i Santa Caterina.

En 15:e plats för Anton Lahdenperä. Det blev det bästa resultatet när de svenska slalomherrarna återigen misslyckades i världscupen.

Annons

Svenskarnas slalomfacit har inte nått upp till normal nivå den här säsongen. I Val d'Isère var Mattias Hargin tia, i Madonna di Campiglio André Myhrer tia. Och i säsongens tredje slalom som skulle ha körts i Zagreb men flyttades till italienska Santa Caterina, så blev Lahdenperä bäste svensk när österrikaren Marcel Hirscher vann.

– Det var bra åkning, men inga fullträffar, sade Lahdenperä till SVT.

– I andra kändes det jättebra men jag borde kanske släppt på mer.

I första åket var Jens Byggmark nia men tappade till 17:e medan Mattias Hargin blev 21:a.

– Så här dåligt var det länge sedan jag åkte, sade en självkritisk Mattas Hargin som är bäste svensk i slalomcupen på en 19:e plats.

Dessutom slutade Markus Larsson 22:a.

Ett svenskt glädjeämne var Emil Johansson, 27, som gjorde sin andra världscuptävling. Med startnummer 73 var han 29:a efter det första åket. I andra tog Skövdeåkaren det lite försiktigt men slutade 25:a och tog sina sex första världscuppoäng.

André Myhrer åkte ur efter fyra käppar i första och Axel Bäck kvalade inte in till andra åket.

Positivt var att i antalet svenskar som plockat poäng ständigt ökar. Två i Val d'Isère, tre i Madonna och fem i Santa Caterina.

I helgen väntar storslalom och slalom i Adelbodens klassiska hang. Kanske släpper det då äntligen för de svenska slalomherrarna.

Mer läsning

Annons