Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ågren femma i UEM

/

Han hade laddat länge för mästerskapet i Serbien.
Väl på plats på ungdoms-EM fick Carl Ågren nöja sig med en femteplats i 63-kilosklassen.
– Klart att man vill ha medalj, säger brottartalangen.

Annons

Klara och tydliga segrar. Mycket var sig likt när söderhamnaren Carl Ågren brottas mästerskap – ända fram till semifinalen av UEM i Subotica.

Där tog det däremot tvärstopp då ukrainaren Parviz Nabisov blev för svår. Ågren föll med 2–10.

– Han var helt enkelt bättre än mig, det finns inte så mycket mer att säga. Om jag hade mött honom några gånger tidigare hade jag kanske kunnat få till en annan slags match. Jag var starkare, men han var mer teknisk och snabb, säger Ågren.

Carl Ågren hade dessförinnan inlett söndagen med två relativt enkla segrar: 10–2 mot serben Akos Polgar och 9–0 mot Nenad Jotanovic, Kroatien.

Efter semifinalförlusten mot Nabisov väntade placeringsmatch mot Fatih Demir från Turkiet. Ågren fick se sig slagen ytterligare en gång. Den här gången i en betydligt jämnare match, där förlustsiffrorna skrevs till 3–5.

– Det var väldigt jämnt. Han började jag och pressa och var starkare än mig, han hade bättre tryck.

När mästerskapet i Serbien summerades fick Carl Ågren alltså nöja sig med en femteplats. Och det var med något blandade känslor som han på måndagen landade hemma i Sverige.

– Lite besviken är jag, det är klart att man vill ha medalj. Det vill man alltid. Men jag är ändå ganska nöjd, femma i EM är inte så dåligt.

Nu väntar ett litet tävlingsuppehåll för Söderhamnsbrottaren.

– Nu är det bara uppladdning till nästa säsong som gäller.

Mer läsning

Annons