Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

7 heta hälsingar

/

Inom allt från ishockey till alpint plockar vi fram godbitarna från sportens värld.
Vi blickar tillbaka på veckan som har gått och rankar höjdpunkterna.
Så här har ni dem – veckans 7 heta hälsingar!

Annons

1. Dallas Jackson: Som gammal hockeykrigare känns det häftigt när en hälsingeklubb kan landa en sån värvning som Dallas Jackson, med 130 AHL-matcher i bagaget. han visade direkt mot Sollentuna att han håller hög nivå – och när han acklimatiserat sig på allvar kommer han bli seriens stora stjärnspelare.

2. Joel Stillmark: Iggesunds anfallare vann skytteligan i division 2 och gjorde två mål i kvalmötet med Hille. Ämnad för högre divisioner har han sprungit sönder samtliga backlinjer den här sommaren och krönte det med att definitivt sänka Hille med sitt 1–0-mål i lördagens kvalretur.

3. Dido Hussein: Den 19-årige Bollnäsanfallaren har visat upp en hysterisk målform och slutade tvåa i skytteligan. En spelare som kan göra allt med en boll och blir en joker i Bollnäs kommande kval mot IK Franke från Västerås. Har ni inte set honom spela, se till att göra det – efter den här säsongen kan det vara för sent.

4. Maja Allgulander: Under Strands ettåriga sejour i allsvenskan så öste 24-åringen in mål, trots att laget bara vann en match och åkte ur med dunder och brak. Den här säsongen har Strand gjort 56 mål på två matcher – 25 av dem har kommit från Allgulander. Respekt!

5. Cecilia Bergåkra: ryttartalangen tog storslam på DM i dressyr och vann samtliga ponnyklasser, och hon är dessutom regerande seniormästare. En makalös säsong för 13-åringen som nu gör sig redo fören eventuell elitsatsning utomlands.

6. Fotbollshallen i Ljusdal: Den blåstes upp och stod som en mindre Globen där på Älvvallen. Men så sjönk den ihop, och lagades. Hur som helst är det den satsning på fotbollen i Ljusdal som kommer ge rejäl skjuts framåt i utvecklingen. Därför hamnar den på veckans lista.

7. Patrik Åkerman och Lars Grip: Rallyessen från Ljusdal hade pallen inom räckhåll i SM, men körde på en sten och fick punktering. Så säsongsavslutningen slutade med en fjärdeplats totalt för duon som hållit hög klass. Små marginaler.

Mer läsning

Annons