Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

210 kilo räckte till silver för Niklas Petterssons

/
  • Niklas Pettersson bor i Söderhamn men tävlar för Hassela Power.

Niklas Pettersson från Söderhamn tog ett SM-silver i bänkpress när SM-veckan avslutades i Sundsvall.

Annons

– Det var en bra tävling. Allt gick som planerat, säger han.

I bänkpress har man tre lyft och det tyngsta lyftet blir det resultat som räknas. Niklas Pettersson tävlar i den tyngsta klassen, +120 kilo, och för att knipa silvret lyfte han 210 kilo.

– Jag hade kunnat försöka lyfta 212 och gå för guldet men hade jag missat det hade jag blivit trea. Jag valde att säkra silvret, säger han.

Niklas Pettersson berättar att det här mest var ett roligt inslag i den tunga uppbyggnadsträning han nu är inne i. SM-tävlingen i Sundsvall var i klassisk bänkpress och han satsar främst på bänkpress med utrustning.

– Det här är ett kvitto på att den klassiska styrkan finns där. Det visar att jag tränar rätt och att jag har domarna med mig, säger han.

Uppbyggnadsträningen är viktig men tidskrävande för en styrkelyftare. Niklas Petterssons nästa stora mål är först i januari.

– Ja det är då jag ska vara i form. Då är det SM i bänkpress med utrustning. Det kan hända mer där om man får till tekniken och allt sitter, säger han.

Niklas Petterssons tävlar sedan årsskiftet för Hassela Power. Helgens medalj var hans elfte SM-medalj totalt, om man räknar junior- och seniormedaljer.

Även hans lagkamrat Calle Nilsson gjorde bra ifrån sig på SM och kom femma.

Mer läsning

Annons