Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sponsor kan diskuteras

Kåge Wallner (MP) är ordförande för omsorgsnämnden i Hudiksvalls kommun, och som sådan ytterst ansvarig för Glada Hudik-teatern. Att snustillverkaren Swedish Match sponsrar teatern är inte helt lyckat, menar han.

Swedish Match är en av Glada Hudik-teaterns största sponsorer i år. Enligt sponsoravtalet, som skrivits under av teaterns ledare Pär Johansson, betalar bolaget 100 000 kronor. I gengäld får bolaget bland annat en helsida i programbladet, gratis biljetter och "kommersiella möjligheter baserade på de värden som Glada Hudik-teatern representerar".

Hur går det ihop med Hudiksvalls kommuns policy om tobaksfria arbetsplatser?

– Jag vet inte exakt hur avtalet ser ut och hur det gick till där. När det väl är skrivet är det skrivet, jag kan inte gå in och ändra. Men när det ska förnyas ska man ta en diskussion. Jag vet inte om jag har politiken med mig i det här, men själv tycker jag kanske inte att det är bra att ha Swedish Match som sponsor, säger Kåge Wallner.

Han tillägger att det alltid finns saker som kan diskuteras, men att det gäller all verksamhet, inte bara Glada Hudik-teatern. Han vill också betona att Glada Hudik-teatern får ett årligt kommunalt driftbidrag på 1,3 miljoner, och att verksamheten därmed bara utgör en liten del av omsorgsnämndens totala budget.

I fredags skrev tidningen om konsultrapporten som omsorgsförvaltningen beställde. Granskningen innehåller några kritikpunkter, bland annat gäller det teaterns supporterklubb, attestrutiner och att teaterns ekonomiska uppföljning bör utökas.

– Han hade råd som vi tar till oss, det går hela tiden att förändra och förbättra, så är det. Vi är till exempel på gång att välja in politiker i supporterklubbens styrelse, förklarar Kåge Wallner.

Läs hela artikeln i Hudiksvalls Tidning den 12 september.