Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sponsor betalar plåt i Näsviken

I vintras var det kris inom Näsvikens Folkets hus. Fastigheten var i dåligt skick, det läckte in genom taket, och det var svårt att värva frivilliga. Nu tycks vinden ha vänt.

På torsdagen avverkades den första, och den viktigaste, delen av takläggningsprojektet. Då blev det ny plåt över den tillbyggnad som rymmer entrén. Mycket återstår, men man har kommit en god bit på väg.

Efter stormötet som vi hade i februari bildade vi fem olika grupper: en för Folkets hus, en för event och en för information, en bastugrupp och en loppisgrupp, berättar Enar Nilsson, sammankallande för den grupp som tog sig an fastigheten.

Alla åtgärder på taket skulle kosta närmare 700 000 kronor, pengar som föreningen inte har. Men Svanbacken i Delsbo erbjöd sig att sponsra det mest brådskande, det vill säga plåten över entrédelen. I utbyte mot reklamplats, och mot ett löfte att Folkets hus ska ordna något för de asylsökande som bor på Svanbacken.

– Att vi har kunnat ordna en del av taket har ett stort symbolvärde, och kan vara av vikt för att få ännu större fart på arbetet, och för känslan i byn, säger Enar Nilsson.