Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spiken i kistan för badhuset

I väntan på nybygget vid Kattvikskajen läggs det nuvarande badhuset i malpåse.
Från och med årsskiftet kommer det inte att bedrivas någon verksamhet i Hudikbadet.

Annons

Vid social- och fritidsnämndens sammanträde igår beslutades att det efter årsskiftet inte kommer att bedrivas någon verksamhet i det nuvarande badhuset.

Anledningen är allt för dåliga lokaler och ett stort upprustningsbehov, vilket gör badet otjänligt.

– Vi lägger badhuset i malpåsen. Det är nedgånget och i så dåligt skick att vi får vara glada att det håller ihop, säger Mikael Löthstam (S), ordförande i social- och fritidsnämnden.

För att rädda Hudiksvalls badhus krävs enligt honom en investering på cirka 20 miljoner kronor. Något som kommunen inte är beredda att göra i väntan på det nya badet som planeras vid Kattvikskajen. Tidigare har även tekniska nämnden beslutat i samma anda.

Det nuvarande badet kommer att hållas igång tills dess att renoveringen av badhuset i Iggesunds är fullbordad. Upprustningen väntas stå klar senast november i år.

Därefter kommer skolklasser och andra att hänvisas till kommunens övriga badanläggningar. Men det kommer inte att orsaka några större problem enligt Mikael Löthström.

– Redan nu åker många Hudiksvallsskolor till Iggesund. Men visst kan det bli lite bökigare i några år i väntan på det nya, säger han.