Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spiken i kistan för badhuset

I väntan på nybygget vid Kattvikskajen läggs det nuvarande badhuset i malpåse.
Från och med årsskiftet kommer det inte att bedrivas någon verksamhet i Hudikbadet.

Vid social- och fritidsnämndens sammanträde igår beslutades att det efter årsskiftet inte kommer att bedrivas någon verksamhet i det nuvarande badhuset.

Anledningen är allt för dåliga lokaler och ett stort upprustningsbehov, vilket gör badet otjänligt.

– Vi lägger badhuset i malpåsen. Det är nedgånget och i så dåligt skick att vi får vara glada att det håller ihop, säger Mikael Löthstam (S), ordförande i social- och fritidsnämnden.

För att rädda Hudiksvalls badhus krävs enligt honom en investering på cirka 20 miljoner kronor. Något som kommunen inte är beredda att göra i väntan på det nya badet som planeras vid Kattvikskajen. Tidigare har även tekniska nämnden beslutat i samma anda.

Det nuvarande badet kommer att hållas igång tills dess att renoveringen av badhuset i Iggesunds är fullbordad. Upprustningen väntas stå klar senast november i år.

Därefter kommer skolklasser och andra att hänvisas till kommunens övriga badanläggningar. Men det kommer inte att orsaka några större problem enligt Mikael Löthström.

– Redan nu åker många Hudiksvallsskolor till Iggesund. Men visst kan det bli lite bökigare i några år i väntan på det nya, säger han.