Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelmanslaget firar tio år

Lyssnarvänliga låtar spelades på Patricia i Hudiksvall på tisdag kväll; lite taktfast, lite vemodigt och mycket muntert.

Annons

Det var tioårsjubilerande Hudiksvalls spelmanslag som underhöll.

Det började som en studiecirkel, samma datum fast för tio år sedan, och nu har allt funnit sin form, berättar Per Helander, som en gång var initiativtagare till cirkeln.

– Det började i Forsa folkdanslags regi, och vi spelar för dem ibland också. Från början var vi 14 deltagare, inga nybörjare, men några som hade spelat förr och hade lagt spelandet i träda några år. Vi tyckte att det kunde vara trevligt att ha en spelgrupp, och det fanns ju lokal ledig hos IOGT-NTO

Så blev det. Några medlemmar i den första uppsättningen har flyttat, men de övriga har stannat kvar. Några nya har anslutit sig senare, och nu träffas gänget varje måndag. Ibland blir det engagemang, som på Patricia, men det är själva träffen som är viktig, betonar Per Helander.

– Vi har så roligt ihop. Det är helt enkelt så trevligt.