Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelkväll drar många besökare

Spelkvällarna på Hemvärnsgården i Friggesund firar 10-årsjubileum.

Redan antalet bilar på parkeringen vid Hemvärnsgården i Friggesund skvallrar om att spelkvällen denna onsdag är välbesökt. Så är det också: i stora salen är det fullsatt.

– Förra gången var det ännu fler, berättar en kvinna i publiken.

Det är inte bara många besökare, utan det brukar också vara många spelmän som kommer, närmare 20 stycken denna kväll.

– Vi har ett annat rum också, där sitter durspelarna, berättar Elsy Järnkrok.

Spelkvällarna på hemvärnsgården firar 10-årsjubileum i år. De äger rum varannan onsdag under säsongen, men i onsdags var sista kvällen före sommaruppehållet.

Varför är det så många som kommer hit?

– Vi är så brydd, det är inte klokt. Till lilla hemvärnsgården, säger Eivor Henriksson.

Denna kväll har 135 besökare kommit, men det har varit så mycket som 190 besökare.

Eivor Henriksson håller i lotteriet, tillsammans med Thea Walter. Pengarna går, förutom till hyran, bland annat till idrottsföreningar i bygden. Nyligen skänkte de 5 000 kronor till Filippinerna.

Bjuråkers Centerorganisation står som arrangör, men det är med hjälp av ideella krafter som allt det praktiska fixas. Som fikat. "Kaffegubben" Birger Järnkrok är redo och smörgåsarna bredda. I kväll bjuds det dessutom på fika – 10-årsjubileum ska ju firas ordentligt.