Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Speleman från Koldemoavslutade turné i Bollnäs

/
  • The Nordic Fiddlers Bloc består av Olav Luksengård Mjelva (närmast), Kevin Henderson och Anders Hall. På onsdagskvällen avslutade de sin skivsläpparturné med en spelning i Bollnäs.
  • Anders Hall, Arbråkillen som vände åter efter dussinet år i exil.

Anders Hall, speleman från Koldemo i Arbrå, är tillbaka på hemmaplan.
Han har blivit Arbråbo igen och på onsdagskvällen avslutade Hall och kompisarna i The Nordic Fiddlers Bloc sin skivsläpparturné med en spelning i kulturhuset i Bollnäs.

Annons

Redan som 16-åring stack Anders Hall från Arbrå. 29 år fyllda är han tillbaka igen.

- Det spelar ingen roll var man bor när man sysslar med musik. Dessutom är ju Arbrå bäst, säger Anders.

Fiolen är hans instrument och den hanterar Anders så skickligt att han under senare år försörjt sig på sin musik. Han har spelat i olika konstellationer i olika band, varav The Nordic Fiddler Bloc är det senaste.

Och det var inget dåligt gäng som på onsdagskvällen avslutade sin skivsläpparturné. Bandet, där Kevin Henderson från Shetlandsöarna och norrmannen Olav Luksengård Mjelva också ingår, ligger högt i rankingen och individuellt anses Anders, Olav och Kevin vara tre av de främsta, yngre nordiska fiolspelarna på den internationella scenen.

The Nordic Fiddler Bloc har funnits i 2,5 år och framgångarna har inte låtit vänta på sig. Förutom i Norge och Sverige har Anders och gänget varit på turnéer i Skottland, Rumänien och USA och det lutar åt att det blir Tyskland nästa gång.

Mer läsning

Annons