Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelare med SHL-rutin klara för spel i division 3

– Det är helt fantastiskt att få sådana här killar till lilla Järvsö, säger lagets tränare Björn "Böna" Rödin.

Division 3-klubben Järvsö IK har värvat två spelare med närmare 300 matcher i SHL på meritlistan.
– Det är helt fantastiskt att få sådana här killar till lilla Järvsö, säger lagets tränare Björn "Böna" Rödin.


Johan Asplund var med i Brynäs guldtrupp 1999 och blev samma år draftad i tredje rundan av NHL-klubben New York Rangers. Sedan fortsatte hans elitkarriär hos SHL-klubbarna Brynäs och Timrå. Utöver närmare 120 matcher i högsta ligan, som numera heter SHL, har Johan Asplund även spelat 40-talet allsvenska hockeymatcher och representerat Tre Kronor på U20-nivå.
Proffskarriären rundade han av 2010 efter tre säsonger i Köpenhamnsklubben Rungsted i Danmark.
– Det var struligt där nere, klubben gick i konkurs och så. Det tog mycket på krafterna, så jag fick väl ett lite för tidigt avslut på karriären, säger Johan Asplund.
Men nu är alltså 32-åringen från Gävle klar för spel i division 3 för Järvsö IK.
– Det spelar ju redan några Gävlekillar i Järvsö, och de har bara haft gott att säga om föreningen. Det ska tydligen vara ett riktigt bra drag på hemmamatcherna också, och på fredag får jag spela mot min moderklubb Skutskär. Det ska bli lite extra kul, säger Johan Asplund, som inte lyckats släppa hockeyn i sitt liv.
– Suget finns ju alltid där, så jag börjar om lite nu och ser det som en kul grej.
När Sporten når Johan Asplund är han ute och jagar ett underställ hemma i Gävle.
– Det var ju ett tag sedan jag spelade, så jag har nästan inga grejer kvar. Men sen ska jag sätta mig i bilen och åka till Bollnäs, så jag tror att jag ska stå i Järvsös mål redan i kväll säger han.


Under en säsong i Rungsted fick Johan Asplund sällskap av en annan svensk – backen Magnus Eriksson, även han Gävlebo. 34-årige Erikssons meritlista är även den tung i sammanhanget; närmare 130 matcher i SHL för Brynäs och Luleå samt närmare 350 i allsvenskan för Leksand, Rögle, Oskarshamn och Almtuna. Så sent som förra säsongen spelade han allsvenskt för Uppsalalaget. Han är nu också klar för spel i Järvsö IK.
– Grabbarna i laget stod som fågelholkar när jag presenterade våra nyförvärv på måndagsträningen, säger Järvsös tränare Björn "Böna" Rödin, och fortsätter:
– De undrade om det ens går att göra mål på Johan Asplund på träningen.
"Böna" Rödin framstår som lite hemlighetsfull på frågan hur det är möjligt för Järvsö att värva spelare av den här kalibern:
– Kontakter.., säger han, och fortsätter:
– Det är helt fantastiskt att vi kan få sådana här killar till lilla Järvsö.