Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelare hyllades på gala

På söndagen samlades hockeyspelare, ledare och eldsjälar på Järvzoo för detta års hockeygala i Hälsinglands Ishockeyförbunds regi – där diverse priser delades ut.
– Det är jättekul, både för unga, äldre och eldsjälar att få uppskattning för det jobb man lägger ner, säger Fredrik Johansson, HHC.

För tredje året i rad anordnade Hälsinglands Ishockeyförbund en hockeygala för att hylla spelare, ledare och eldsjälar i regionen.

Årets gala hölls i Järvsö på Järvzoo – eftersom föregående "Årets förening" gick till Järvsö IK.

Efter en inledande lunch började så prisutdelningen – där Hudiksvalls HC tog hem överlägset flest priser, däribland årets förening. Nästkommande gala kommer således hållas i Hudiksvall.

Bästa manliga hockeyspelare, kanske det mest prestigefyllda priset under galan, gick till HHC:s Niklas Zetterström med motiveringen: "En spelare som kanske stuckit ut mest i en säsong med bra resultat för hela laget."

– Det är jättekul så klart, en stor ära, säger han.

Lagets tränare Fredrik Johansson fick även han ett personligt pris, som årets seniortränare.

– Det känns jättekul att få ett personligt pris, det betyder väl att man har gjort någonting rätt i alla fall, säger han.

– Och samtidigt att hela laget får pris också. Vi har en bit kvar, men vi är på rätt väg.

Om galan tycker han så här:

– Jag har inte varit med om det så ofta, det är kul att förbundet bjuder tillbaka lite, och det är jättekul, både för unga, äldre och eldsjälar att få uppskattning för det jobb man lägger ner.

Årets bästa kvinnliga spelare blev Fanny Brolin som spelar i Söderhamn Ljusne HC, för sin lojalitet och att hon med sitt spel visat sitt lag vad som gäller. Hon har varit med i selected player, och även representerat Sverige mot Finland.

– Det känns jättebra att bli uppmärksammad så här, säger hon efter att ha tagit emot sitt diamantformade pris.

En eldsjäl i varje klubb fick också motta ett pris. Från Järvsö IK blev det Jörgen Paalanen.

– Det finns så många eldsjälar, men visst är det roligt att man blir uppskattad, säger han.

– Det här var jättetrevligt, det är roligt att det kom så mycket folk.