Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelade med Håkan Hellström på Ullevi – fick inte betalt

Alice B uppträdde i samband med Håkan Hellströms konsert på Ullevi 2014, men hävdar att hon inte fick betalt.
Hellström är besviken och trodde att Alice B fått betalt. Nu vill Live Nation träffa artisten för att reda ut vad som varit överenskommet.

När Håkan Hellström slog publikrekord på Ullevi 2014 uppträdde Göteborgsartisten Alice B med en version av hans låt "Fri till slut". I en intervju med Göteborgs-Posten berättar hon om konserten, men hävdar också att hon inte fick betalt för sitt framträdande.

Något löfte om betalning ska Alice B aldrig ha fått. På sin Facebook-sida skriver Alice B, eller Alice Botéus som hon egentligen heter, om händelserna kring Ullevi-konserten och om hur hon först blev rädd när hon läste intervjun i G-P:

"Vem hade inte blivit rädd att stå till svars mot Håkan och ev. fans, bilden av honom som är uppritad visar på den mest generösa mannen både känslomässigt och karriärmässigt. Helt plötsligt kommer en svart fläck på det hela".

Alice Botéus beskriver hur hon drabbades av en rädsla för sin karriär: "Shit kommer jag bli krossad nu på det lilla jag har".

Joel Borg på Hellströms skivbolag Whoa Dad skriver i ett sms till TT att Hellströms har "världens största konsertarrangör i ryggen" och räknar med att alla som går upp på scenen på Ullevi har en överenskommelse med arrangören om vad som gäller samt att det efterlevs.

"Håkan själv förhandlar aldrig och han har utgått ifrån att Alice B har fått betalt. Han är besviken på hur det skötts. Han är också artist och har varit i samma läge och tycker inte det är ok", skriver Borg.

På konsertarrangören Live Nation säger man sig vilja ha en dialog med Alice B. Men man vill inte kommentera vilka avtal bolaget har med olika artister eller om man kommer att betala Alice B i efterhand.

- Det har funnits en överenskommelse om att hon skulle uppträda. Och det är allt jag har att säga i nuläget, säger Kristofer Åkesson, pr- och kommunikationsansvarig på Live Nation.

- Vi tycker självklart att det är väldigt tråkigt att läsa om hennes upplevelse. Först och främst vill vi vara tydliga med att ansvaret inte ligger hos Håkan Hellström. Sen vill vi gärna sitta ner med Alice och reda ut vad som hänt och vad som varit överenskommet.

Alice Botéus avslutar sitt Facebook-inlägg genom att konstatera att hon lyckats ganska bra, även utan Håkan Hellströms hjälp, och tillfogar ett post scriptum där hon ber Hellström swisha pengar till hennes konto.

Hennes skivbolag Luxury har även startat en swish-insamling där den som vill kan bidra.

I en artikel från juni 2014 lät Aftonbladet en expert som forskar om konsertbranschen uppskatta inkomsterna från Håkan Hellströms konsert på Ullevi. Bara försäljningen av biljetter beräknas ha genererat minst 31 miljoner kronor.

Carl Cato/TT

Läs också:

De köpte Håkan-biljetter i god tid - Nu kan de bli av med dem

Höga förväntningar på Håkan Hellström inför helgens jättekonserter på Ullevi