Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Speedy Gold imponerade i bronsfinalen

Hagmyrenhästen Speedy Gold överraskade alla – utom möjligtvis tränare Peter Smeds, då han i lördags tog hem finalen i bronsdivisionsfinalen.

– Speedy Gold är underskattad, och det här är det största jag varit med om som tränare. Det tog 22 år innan jag vann en V75-final, säger Peter Smeds till Travronden.

Speedy Gold, med Bergsåkerskusken John Östman i sulkyn, var en av de minst betrodde hästarna i finalen. Speedy Gold fick ett tufft lopp där han tvingades trava utan rygg i andraspår. Men i sista sväng kunde sjuårige Speedy Gold koppla segergreppet sedan ledande Minos Vang galopperat.

I och med vinsten passerade Speedy Gold miljonen i insprungna pengar, och blev därmed Peter Smeds första miljonär. Smeds stall har i år tjänat knappt 750 000 kronor att jämföra med i fjol då stallet tjänade 131 000 kronor.