Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Speeddejt för turism

Dong. Klockan slår och de nästan 50 företagarna på Järvsöbaden har tre minuter på sig att avgöra om personen mitt emot är en framtida partner, eller ej.

Annons

En värdefull dag. Position vildmark. Så kallar arrangörerna Destination Järvsö och Hälsingland turism det årligt återkommande konventet där entreprenörer, företagare och organisationer verksamma inom besöksnäringen möts för att diskutera turismens framtid.

– Möte tre avslutat, nästa möte börjar om en minut.

Innan dejtningen har företagarna fått gå fram till en stor whiteboardtavla för att boka in sin treminutersdejt med önskad aspirant.

I ett av hörnen sitter Inger Ångström som driver Järvsöbaden.

– Det viktigaste, säger hon, är att jag får ett ansikte på personerna, jag vet vem jag ringer när jag ringer, för mig är det viktigt.

Destination Järvsös ordförande Olle Fack trycker på att turismen är en viktig och riktig näring, ingen hobby.

– Det är när företagare knyter kontakter på det här sättet och börjar samarbeta det går från att vara en hobby till seriöst företagande.