Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Speed ökar farten

Hos edsbyföretaget Custom Parts har det hänt mycket de senaste månaderna.

Annons

Nya lokaler och en ny verksamhet med en tysk ny delägare. Nu utökas också personlastyrkan.

Tidigare har företaget haft flest kunder utanför kommunen och ibland utanför landet. Nu blir det också mer lokal verksamhet, med reservdelsförsäljning av bildelar samt bilverkstad.

Thomas Persson startade hemma i garaget med motortrimning. Hans lilla CP Parts har blivit känd i norden, mest för att bygga om Audi-motorer till cirka 1000 hästkrafters effekt.

– Inte så billiga ombyggnationer. Vi har tidigare haft bara fyra procent av vår omsättning från kunder i hemkommunen. I Norge är kunder piggare på att lägga bygget pengar i en bilmotor, säger Thomas Persson.

Tillsammans med bröderna Leanders dragracingteam deltog företaget före jul i en mässa i USA . De träffade en smal kundgrupp som spenderar mycket på motorer.

Nu blir företaget bredare och mer lokalt.

Flera personer har nyanställts och inom kort räknar företaget med att sysselsätta åtta personer.

De flesta bildelar kan tas hem liksom verktyg. Och nu byggs Edsbyns nyaste bilverkstad.

– Får vår egen arbetsmiljö men också för kunder försöker vi att göra riktigt fint från början, säger Thomas Persson och visar upp verkstadens nya klinkergolv och lunchrummet med golvvärme.

Fastigheten köptes för 1,5 miljoner kronor men var rejält nedgången. Med renovering och ny utrustning handlar satsningen om tre miljoner kronor.

Den tyska grossistfirman blir delägare i fastigheten. Agenturen för Speed Autoteile Sweden gäller i hela landet och Thomas Persson funderar på om filialer kan öppnas på fler ställen.

Den 9 maj håller det nygamla företaget officiell invigning.