Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Specialtejpning bakom comeback

I matchen mot Gais i söndags kunde äntligen ytterhalven Filip Skoglund göra comeback på bandyplanen efter en säsong präglad av en efterhängsen fotskada.

– Jag får tacka vår fystränare Stefan Bohlin för det, säger 22-åringen.

Det är snart ett år sedan Filip Skoglund ådrog sig en fotskada, som har följt honom under hela säsongen. I år har det bara blivit sju matcher, där den senaste var mot Broberg på annandagen. Men mot Gais kunde han äntligen spela match igen – om än som avbytare, där han fick en kvart per halvlek.

Receptet: En ny typ av tejpning.

– Ja, det är det som gör att det håller så bra. Det är vår fystränare Stefan Bohlin som hittat en specialtejpning som gör att det inte blir överbelastat på fel ställe i foten, säger Filip Skoglund, som inte upplevt några smärtor under den senaste veckan.

Fystränaren själv påpekar däremot att det finns flera anledningar till att Skoglund på kort tid gjort framsteg i rehabiliteringen.

– Tejpen är en lösning, men det hade aldrig funkat om det inte varit för Filips vilja. Det är nog många som hade gett upp om de varit i hans läge, säger Bohlin.

Även LBK-tränaren Patrik Larsson stämmer in i resonemanget:

– Han förtjänar verkligen det här. Han har slitit hårt med rehabträningen och haft en otroligt professionell inställning till att vilja komma tillbaka. Så det är jättekul för honom och för oss, säger Larsson.

Skoglund berättar att säsongen varit tuff, inte minst mentalt. För bara två månader sedan blev hans möjligheter till spel denna säsong utdömda av en specialist på fotskador.

– Ja, jag fick ju höra att spel den här säsongen inte var att tänka på. Men jag kände ingenting i söndags, och det känns underbart, säger han och räknar med speltid i onsdagens returmatch mot Gais:

– Jag klarar samma mängd speltid som senast, minst.