Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sparvarna flyger förbi Söderhamn på låg höjd

Det måste betraktas som en prestation att man från politiskt håll inte förmår uträtta mer för näringsliv och handel i Söderhamn, skriver insändaren som tycker att många sparvar har flugit förbi.

Signaturen Observant skattebetalare satte i tidningen för snart ett år sedan fingret mitt i prick när han/hon konstaterar att ansvariga politiker och tjänstemän i kommunen inte tar sitt ansvar. Som relativt nyinflyttad söderhamnare tvingas jag dagligen se på hur mina surt förvärvade skattepengar blåser omkring som agnar för vinden.

Det måste betraktas som en prestation att man från politiskt håll inte förmår uträtta mer för näringsliv och handel i Söderhamn. Skrupler saknas tydligen helt för löneuttag som närmar sig astronomiska belopp, ställt i relation till utfallet.

Det måste vara tillåtet, för att inte säga en medborgerlig skyldighet, att ifrågasätta detta tramsande i sann PK-anda som pågår. Kan det verkligen vara försvarbart att se som främsta uppgift att hbtq-certifiera kommunen när den samtidigt, för varje timme som går, förblöder? Jag menar att detta är ytterligare ett exempel i raden av horribla prioriteringar och beslut som fattats och fortlöpande tillåts fortsätta! Apati, handlingsförlamning och idétorka tycks vara rådande.

Personligen har jag inga problem med att betala skatt. Det gör jag gärna, men jag vill samtidigt vara tydlig med att jag och alla andra skattebetalande kommuninvånare som via skattemedel anställt både tjänstemän och politiker har rätt att avkräva resultat. Det duger inte att uppbära feta löner och inte kasta av någonting. Hade Söderhamns kommunförvaltning en motsvarighet i näringslivet skulle huvuden rulla, det kan jag garantera!

Här tvingas den skattebetalande kommuninvånaren se på när den ena stekta sparven efter den andra passerar på låg höjd över vår kommun för att sedan fortsätta till närmaste grannen Bollnäs. Elgiganten, Rusta, Max, med flera, och nu senast i raden Biltema. För att nu nämna några hårresande exempel. Detta trots det exceptionellt utsökta geografiska läge man besitter. För att inte tala om de fantastiska omgivningarna.

Det kan inte betraktas som något annat än stor skandal att inte förmå bättre. Inte undra på att det sprids en uppgivenhet bland gemene man. De medborgare som i likhet med undertecknad helt förlorat förtroendet för politiker kan bara fortsätta knyta sin näve i byxfickan samtidigt som föraktet för nämnda kategori ytterligare späds på.

Jag avslutar med en rekommendation till hela den kommunala förvaltningen i Söderhamn. Sätt er på tåget. Res till Borlänge för ett studiebesök. Öppna korpgluggarna och ta utan förutfattade meningar emot…... Kom sedan tillbaka med nya fräscha idéer och uppslag från en kommun som på ett strålande sätt vänt en negativ trend till en makalös framgångssaga.

Detta är ni skyldiga de skattebetalande kommuninvånare som fortfarande vågar tro på ett blomstrande Söderhamn!

Berguven

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel