Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spårvägen – Suifs sista stopp i serien

Sju månader efter säsongspremiären avslutar i kväll Söderhamn grundserien.

Sveriges jämnaste liga når sitt slut. En pingissäsong då Suif har försökt behålla andraplatsen och sedan jagat den. Positionen som ger en direktplats i slutspelets semifinal. Men när söderhamnarna förlorade mot toppkonkurrenten Halmstad för ett par veckor sedan blev halläningarnas försprång för långt.

– Det tyngsta med att inte komma tvåa är att vi riskerar att möta Eslöv redan i semifinal, men att spela kvartsfinal behöver inte vara en nackdel. Vi löste det bra förra året trots att vi hamnade i underläge mot Falkenberg, säger Hampus Nordberg.

I kväll åker han och lagkamraterna minibuss till Liljeholmshallen för att möta Stockholmslaget Spårvägen. Med en viss Jan-Ove Waldner i laget.

– Jag har bra form, tränat hårt i två veckor. Matchen är inte jätteviktig för tabellen, men vi vill alltid vinna och gå in med en bra känsla till slutspelet, säger Viktor Brodd.

När den sista bollen slås i samtliga hallar kommer slutspelet att lottas. Suif och Rekord, trean och fyran, möter antingen Österlen eller Falkenberg. Vinnarna i kvartsfinalerna ställs mot direktinlottade Eslöv och Halmstad i semifinal. Och Hampus Nordberg har sin förhoppning om hur klubbarna placeras i slutspelsträdet.

– Vilket lag vi möter i kvart kvittar. Visserligen har vi vunnit båda gångerna mot Österlen den här säsongen och har 1–1 i matcher mot Falkenberg. Om jag kollar på laguppställningarna tycker jag att Österlens är bättre. Det som är viktigast är semifinallottningen. Att möta Halmstad är mycket roligare och det är dessutom en lättare väg fram till finalen.

Kvartsfinalserierna inleds i början av maj, semifinalen i mitten av samma månad. Och en eventuell tredje och avgörande match i SM-finalen kommer att avgöras den 2 juni.

Nio månader efter säsongens första serve kan Suif stå i en finalhage för sjätte året i rad ...