Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sparkade sin gravida hustru

Barn såg våldet mot mamman och ringde till polisen.

Annons

Mannen var svartsjuk och trodde att hans gravida hustru hade en affär med en annan man. I somras tog han tag i henne och skallade henne så att hon blev yr och föll ner på knä. Efter det sparkade han henne i ryggslutet.

Våldet utövades inför kvinnans barn, och ett av barnen ringde till polisen.

Under rättegången förra månaden berättade kvinnan att hon fick en bula i pannan och ont av misshandeln. Mannen erkände att han hade tagit till våld mot kvinnan, men hävdade att han hade blivit provocerad.

Hudiksvalls tingsrätt ser inga förmildrande omständigheter, utan konstaterar att mannens våld skedde i hemmet i närvaro av de underåriga barnen. Domstolen väger dock in att kvinnan fick begränsade skador av misshandeln.

Mannen döms nu för misshandel och straffet blir en månads fängelse. Han ska betala nära 10 600 kronor i skadestånd till den misshandlade kvinnan samt 500 kronor i avgift till brottsofferfonden.