Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sparkad chef flyttas igen

Den sparkade barn- och utbildningschefen Bertil Lundquist i Bollnäs får ett nytt jobb för andra gången. Från en tjänst som arkivarie i kommunarkivet går han nu till att bli tränare vid idrottsgymnasiet.
Lönen på 52 500 kronor i månaden från tiden som förvaltningschef får han fortfarande behålla.

Annons

Uppgörelsen med kommunchef Leopold Stoltz är helt färsk.

- Vi gör vad vi måste göra som arbetsgivare utifrån de avtalsvillkor som gäller, säger Leopold Stoltz.

Det var i mitten av augusti förra året som Bertil Lundquist fick lämna chefsjobbet med omedelbar verkan. Orsaken var, enligt barn- och utbildningsnämndens ordförande Jan Lahenkorva (S), att det uppstått en förtroendekris som inte kunnat repareras.

Efter en månad placerades Bertil Lundquist med bibehållen lön – 49 500 kronor i grundlön och 3 000 i chefstillägg – på en tjänst som arkivarie i stadshuset.

Men nu får han alltså nya uppgifter.

- Han har erbjudits och tackat ja till att bli tränare i idrott och motion vid idrottsgymnasiet. Med tanke på hans gedigna erfarenhet som tränare bör det vara ett passande arbete, säger Leopold Stoltz.

Han hänvisar till att Bertil Lundquist varit friidrottstränare sedan 1970-talet med bland annat landslagsuppdrag i tresteg, diskus, kula och spjut.

Genom åren har han dessutom meriterat sig som landslagsledare vid flera stora internationella mästerskap.

- För ett par veckor sedan fick vi reda på att en tjänst var ledig vid idrottsgymnasiet. Det passade utmärkt när vi nu hade en diskussion om Bertil Lundquists framtida arbetsuppgifter, säger Leopold Stoltz.

Den nya konstruktionen innebär att idrottsgymnasiet betalar tjänstens "vanliga" lön. Resten får barn- och utbildningsnämnden stå för.

Den exakta fördelningen är dock inte helt klar.

- Tjänsten vid idrottsgymnasiet är ännu inte lönesatt. Det här är närmast en sak för idrottsgymnasiets rektor Mikael Snell att hantera, säger Leopold Stoltz.

Bertil Lundquist är 56 år. Stannar han på den nya tjänsten får han behålla lönen på 49 500 kronor i månaden fram till pensionen. Chefstillägget på 3 000 kronor försvinner dock efter tre år.

Det här ligger i linje med de avtal som träffades med flera av kommunens förvaltningschefer våren 2008.

- Bertil Lundquist tillträder sin nya tjänst efter semestrarna, säger Leopold Stoltz.

Under tisdagen gick Bertil Lundquist inte att nå för en kommentar. Inte heller Mikael Snell var möjlig att nå.

Enligt Bertil Lundquists anställningsavtal som barn- och utbildningschef skulle han erbjudas "annat chefsuppdrag eller kvalificerade handläggaruppgifter" i den händelse chefsförordnandet avbröts av arbetsgivaren.