Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spansk vård att ta efter

Spaniens sjukvård är toppenbra! Detta fick jag veta när jag och sambon blev matförgiftade på Gran Canaria i våras. Vi ringde efter doktorn som kom till hotellrummet inom en timma.

Annons

Diagnos, sprutor och ambulansfärd med rödljus (något överdrivet) till San Augustins hospital där vi blev väl mottagna med bland andra svensktalande personal.

Efter inskrivning blev vi undersökta och fick dropp med näring och bakteriedödande, med mera, och ingen väntetid trots många patienter.

Därefter röntgen och ett övernattningsrum, som var mycket ståtligare än vårt hotell som ändå var ett 4+ av 5 möjliga.

Vi fick varsin necessär med allt som behövdes och mer därtill. Det var ständig tillsyn, kontroller, medicinering och provtagningar, etcetera. På morgonen fick vi en specialfrukost innan ronden kom med flera svensktalande läkare. Vi mådde mycket bättre och skulle få åka hem med flyget ett par timmar senare, vilket vi var tacksamma för.

Vi fick med en sammanställning på vad och hur vi hade vårdats, samt en cd-skiva från röntgen som vi ska visa våra läkare här hemma om vi får några framtida problem.

Mottagandet, omhändertagandet, omtankarna, vården och omsorgen har jag aldrig upplevt på ett svenskt sjukhus. De brydde sig verkligen! Tack Spanien! Jag tror vi har en hel del att lära av er.

Roland Styffe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel