Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spännande program på CFL och ridhuset

Folkhälsoväckan rullar vidare med ett fullspäckat program. På onsdagen erbjöds avspänning för stressade hos omvårdnadsprogrammets vuxenutbildning och högspänning på hästryggen på ridhuset.

Gunilla Ekengren är ridskolechef hos Söderhamnsortens ryttarförening. Hon var nöjd att se två ridsugna besökare som hängde på låset till ridskolans aktivitet Prova på ridning. Den halvtimmes-långa ridlektionen inleddes med att de fick skritta runt i hallen.

- De får prova att starta, stanna, svänga och trava. De som ridit förut får galoppera också.

Hälsodagen på CFL handlade om stress. Något som ofta kommer på tal i undervisningen för eleverna på omvårdnadsprogrammets vuxenutbildning.

- Vi diskuterar ofta det och friskvård, berättar Annica Johansson och Liisa Rastas. Stress är ett stort problem i dagens samhälle. En stor andel sjukdomar kommer till följd av stress, som blodtrycks- och magproblem.

De visade på vilka olika sätt man kan hantera och förhindra stress, till exempel med avslappning och massage.