Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spännande partistämma för Magnus

Magnus Svensson (C) ligger i startgroparna inför partistämman 22-25 september. Nyckelordet denna gång är förnyelse. Ny partiledare och förnyelse av miljöfrågorna väntar.

Efter tio år med Maud Olofsson gör sig Centerpartiet redo att välja en ny partiledare. Allt tyder på att Annie Lööf tar över "stafettpinnen".

- Hon är min och Söderhamnscenterns kandidat, säger Magnus Svensson.

Han är också nöjd med att Anders W. Jonsson på Gävleborgsbänken blir vice partiordförande.

• Vill du betygsätta Mauds insatser?

- Hon har varit en otroligt stark och skicklig politiker. Det var hon som tog initiativ till Alliansen. Hon vågade också göra en energiöverenskommelse som öppnade för ny kärnkraft, fast det kommer inte att byggas några nya verk.

• Vad kan Annie Lööf göra för partiet?

- Hon tillför energi och karisma. Hon är inget högerspöke som det påståtts. Hon är en god ideolog, liberal. Hon bör ha en ministerpost, vilken kan jag inte säga just nu. Men våra hjärtefrågor är näringsliv och miljö, säger Magnus Svensson.

Han får själv ett betydelsefullt uppdrag vad gäller miljöfrågorna:

- Jag har blivit invald i kommittén för Centerpartiets förnyelse i miljöfrågor. Vi ska lägga fast förslag på 25 punkter före stämman. Det ska bli roligt.