Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sorry män, Allah har portat er

Sverige har redan en gång gjort sig av med religiösa, förlegade synsätt och levnadsregler som påverkar alla och inte bara de troende. Det är därför rätt svårt att förstå varför vi nu ska ta ett kliv bakåt.

Den 31 augusti klubbades beslutet att det av religiösa skäl inte längre är möjligt för män att bada tillsammans med kvinnor på badhuset. Under avsedda timmar givetvis men principen är det som är allvarligt i denna fråga som handlar om långt mer än bara kvinnor som vill bada.

Sverige har redan en gång gjort sig av med religiösa, förlegade synsätt och levnadsregler som påverkar alla och inte bara de troende. Det är därför rätt svårt att förstå varför vi nu ska ta ett kliv bakåt mot en nation som inte styrs av sunt förnuft utan av vidskepelse.

Om man ser till det större i frågan som inte rör badet så är det ju det faktum att svensk frihet och könsneutralt tänkande inskränks av en främmande religion. Att den är främmande spelar förvisso ingen roll, tro som tro. Den har inget att göra i det offentliga rummet.

Debatt kring detta är ju sunt men att befinna sig på den skeptiska sidan i dessa frågor är farligt då man vid minsta missförstånd garanterat får rasistkortet kastat i pannan.

Det sammanfattas rätt bra av Eva Tjernström (S) som "varnar för främlingsfientliga undertoner i denna fråga". På det viset har hon på ett enkelt sätt reducerat meningsmotståndare till ett gäng rasister vars främsta intellektuella bedrift varit att lära sig multiplikationstabellen.

Även hennes partifrände John Staffas använde denna teknik förra gången Kuriren skrev om ärendet då han påstod att motståndare till förslaget "hade svårt att tolerera saker man inte var van vid".

Immigration i all ära men det här är Sverige. Här bestämmer inte Allah om Anna får bada samtidigt som Kalle.

Kort sagt: Riv det mest absurda beslutet som fattats i kommunen på väldigt länge.

Lev väl!

E.S.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel