Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Soptippar lämnade i bärplockarläger

Ett bilvrak, bilbatterier, matrester och allehanda skräp har lämnats kvar på två lägerplatser i Enånger, där bärplockare har uppehållit sig. I vart fall två markägare har upptäckt att campande bärplockare har lämnat stora mängder sopor efter sig, och får nu ta tag i bekymret med att sanera platserna.

– I fredags fick jag veta att folk campade på min mark. Jag åkte dit, och kunde se att de nog har varit där åtminstone hela veckan, säger Mats Sättlin, Enånger.

Ett stycke längre bort, längs samma väg, syns resterna efter ännu en campingplats. Över hela området ligger drivor av sopor, allt från matrester och skor, till bilbatterier och tomma dieseldunkar. Och ett bilvrak.

– Om folk sköter sig, plockar bär och städar efter sig, är det väl ingen som bryr sig om att de bor en tid. Men nu blir det väl jag som måste städa, säger Mats Sättlin.

Vem som ska ta hand om städningen blir en senare fråga, enligt miljöinspektör Anneli Marander vid Hudiksvalls kommun. Hon har besökt platsen, och har kontaktat polisen som i första hand ska gå igenom lämningarna.