Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sopor dumpades på Stugsundsudden – ägarens namn och adress fanns bland bråten

För allmänhetens beskådning hade diverse sopor dumpats i Stugsund vid parkeringen för Stugsundsudden. Att hitta ägaren till soporna var inte svårt då ett flertal brev med fullständigt namn och adress fanns att finna på platsen bland isolering, kläder och glödlampor.

I mitten av maj inkom klagomål till Söderhamns kommun om nedskräpning vid parkeringen för Stugsundsudden.

Hushållsavfall, elektronik och trädgårdsavfall låg utspritt vid grushögar på Sugsundsudden. Förutom diverse föremål som en kaffebryggare och isolering hittades brev med namn och adress till ägaren av soporna.

Läs även: Söderhamn femte sämst i landet på att förebygga nedskräpning

När ägaren kontaktades hävdade hon att hon anlitat en man som skulle forsla bort grovavfall från hennes tomt till avfallsanläggningen Långtå.

Kvinnan åkte till förvaltningshuset för att få en karta så att hon själv kunde se vart nedskräpningen skett och hur det såg ut.

Läs även: Så blir länet renare & snyggare

Kvinnan kontaktade därefter mannen som hävdar att han lämnade hennes sopor på Långtå avfallsanläggning.

Kvinnan berättar att mannen efter samtalet, på hennes begäran, hämtade soporna från Stugsundsudden och fraktade de till Långtå.

Det har gjorts en polisanmälan om misstänkt brottslighet - nedskräpning.

Läs även: Söderhamns kommun förbereder åtgärder mot skrotbilarna i Ljusne