Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sopavgift måste betalas

Att många felaktigt har sluppit betala för sophämtning innebär inte att fler ska slippa. Alltså måste ägaren av ett fritidshus fortsätta att betala grundavgiften.

Det slår mark- och miljödomstolen fast, efter att bedömt den samlade bilden av ett sophämtningsärende i Hudiksvall. Fritidshusets ägare har drivit sin sak genom kommunen, länsstyrelsen och vidare till mark- och miljödomstolen, som nu fastställer de tidigare besluten.

Han har begärt att slippa dels grundavgiften, dels den rörliga avgiften, och han vill att beslutet ska gälla från och med 2013. Den rörliga avgiften slipper han betala, eftersom han kan ta skräpet med sig hem till bostaden. Grundavgiften måste han däremot betala. Mannen påpekar att det är gemensamma sopkärl för flera hushåll som har fritidshus i området, och han uppger att åtskilliga är befriade från att betala avgift.

Att det finns fastigheter som felaktigt har befriats från att betala rättfärdigar inte att fler ska få ett felaktigt beslut, slår domstolen nu fast.