Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommartrivsel återkommer – firar 30 år

Sommartrivsel – julinöjet för sångsugna Söderhamnsbor – återkommer även till sommaren. Programmet är inte spikat, men lite extra krydda på anrättningen lovas då arrangemanget fyller 30.

Under 30 somrar har ett givet inslag bland Söderhamns nöjen var Sommatrivseln, nu arrangerat av Cityföreningen med stöd av kommunen och Sparbanksstiftelsen. När det går mot ännu en sommar så kan Cityföreningens ordförande Lennart Westman berätta att Sommartrivseln blir av, men inte vilka artister som kommer.

– Det är några veckor bort, några är mer eller mindre färdiga, säger han.

Se också: Magnus Carlsson: "Jag älskar Söderhamn"

Däremot står det klart att programmet i sommarens fyra torsdagskvällar i juli kommer att följa det inarbetade konceptet med talangjakt, allsång, aktiviteter och artister.

– Vi ändrar inte på det, jag tror att det här är en form som är välkänd och som man ska vara försiktig med. Däremot så ska vi försöka hitta på lite extra grejer nu när det fyller 30 år. Vad det blir är inte heller riktigt klart. Men vi vill ge en ännu bättre upplevelse i år, därför har vi gjort klart med nytt ljud och ljus, säger Lennart Westman.

Han summerar fjolårets Sommartrivsel som bra. Lite ljummet då Lisa Ajax stod på scenen i dåligt väder, men stekhett då Hasse Andersson drog åskådare i tusental till Berget.

– Utan tvekan höjdpunkten och det var publikrekord när han i slutet tog upp alla barnen i publiken och sjöng "Guld och gröna skogar".

I fjol arrangerades ett extra Sommartrivsel i sambandmed friidrotts-SM, i år kommer veteran-SM i friidrott att dra igång dagen efter Sommartrivseln den 21 juli.

– Hoppas att det också kan dra lite extra friidrottsfolk som kommer hit tidigt, säger Lennart Westman.