Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstuga brann ned till grunden – polisen gör teknisk undersökning

Strax efter midnatt fick SOS Alarm in samtal från flera personer som såg att det brann i terrängen mellan Segersta och Bollnäs.
Lågorna visade sig komma från en sommarstuga.

Det var vid 00.05-tiden under natten till torsdagen som räddningstjänsten i Bollnäs larmades ut till en befarad skogsbrand i närheten av länsväg 623 (Djupavägen), mellan Segersta och Bollnäs.

Flera personer som befann sig vid riksväg 83 mellan Bollnäs och Kilafors hade slagit larm till SOS Alarm efter att ha sett att det brann i skogen på norra sidan om Ljusnan, någonstans mellan Djupa och Änga.

Räddningstjänsten kunde lokalisera branden till Bäckänge och begärde direkt förstärkning då det var en sommarstuga som hade brunnit.

– Det brann för fullt när vi kom, det mesta hade brunnit ned så det var inte så mycket att göra. Den är helt nedbrunnen nu, säger Johan Lindberg, insatsledare vid räddningstjänsten.

Det ska inte ha varit några personer i sommarstugan och branden ska inte ha spridit sig vidare till övriga byggnader.

– Det var två små stugor vid sidan om, men de har klarat sig, säger Johan Lindberg.

Även polisen har varit på brandplatsen under natten. Vad som har orsakat branden är ännu okänt. När släckningsarbetet är klart kommer området att spärras av för en teknisk undersökning. Polisen rubricerar inledningsvis händelsen som allmänfarlig vårdlöshet.

Polisen uppger att inga personer har varit i stugan sedan helgen.